Find produkt eller producent

Vis alle produkter

Jordskokkesuppe

Til 2-3 personer. 

Ingredienser til suppe: 
500 g. kartofler (F.eks. fra Syrengården)
400 g. jordskokker 
1 stort løg (F.eks. fra Torup Bakkegaard & Orelund)

Hønse eller grøntsagsbuillon (opløst i 1 ltr. vand)
Timian, frisk eller tørret
Chili, frisk eller tørret (F.eks. fra Den Økologiske Chilifarm)
1 spsk. soya
Friskkværnet peber
Olie til stegning (F.eks. fra Egeskov Oliemølle)

Evt. fløde eller mælk. 

Toppings: 
Helt rugbrød - ikke skiveskåret (Prøv f.eks. Kragegaardens øko-rugbrødsmix)
200 g. svampe (F.eks. fra Bramsly Gourmet)
Urtesalt (F.eks. fra Sæberiet)

Alternativt bacontern. 

 

Fremgangsmåde: 
Hak løget i fine tern. Skræl kartofler og jordskokker og hak dem i tern eller skiver.
Kog 1 ltr. vand og opløs buillonterningen deri. 
Varm en større gryde op og hæld 1 spsk olie i.
Steg løgene ved middel varme, til de er gennemsigtige, og tilføj timian efter ønske. Frisk timian smager af mere end tørret. 
Det er også godt med lidt varme i suppen i form af chili. Tørret chili varierer i styrken, så start med en teske. Frisk chili hakkes fint og tilføjes efter ønske. 
Herefter kommer du kartoflerne og jordskokkerne i gryden, hvor du steger dem med løg og krydderier  i 2-3 minutter under omrøring og tilsætter 2 spsk. soya. 
Dernæst dækkes kartofler og jordskokker til med buillonvandet, hæld evt. mere i, hvis det ikke dækker. 
Put låg på gryden og lad det koge videre i ca. 30-40 min., indtil kartofler og jordskokker er møre. Smag til, og tilsæt salt, peber, chili og timian efter ønske. 
Suppen kan serveres som den er, rustik med hele stykker grøntsager, eller stavblendes ved lav hastighed, mens gryden er flyttet fra komfuret. 
Hvis du blender den og sætter den tilbage på komfuret, vær da opmærksom på, at suppen godt kan sprutte, så put låg på. 
Hvis du vil have en mere cremet smag, kan du tilføje mælk eller fløde efter ønske, og lad det koge op. Drys frisk timian og hvis du har det - purløg -  på toppen. 

Toppings: 
Tænd ovnen på 230 grader.
Rugbrødet skal skæres i ultratynde skiver (evt. kom det i fryseren i en halv time inden, så bliver det nemmere at skære), og kom det på en bageplade belagt med bagepapir.
Herefter pensles skiverne på begge sider og du kan drysse urtesalt gavmildt på den ene side. 
De skal have ca. 8-10 minutter i ovnen, eller indtil de bliver sprøde rugbrødschips. 

Svampene renses nemmest ved at tage en ren klud eller et rent viskestykke og fugte et lille hjørne af det, som så bruges til at rense svampene for jord. 
Herefter steges de ved hård varme i enten smør eller olie, og kan krydres med salt, peber, chili og hvidløg. 

VELBEKOMME!